Min kollega Reiko Carons senaste blogginlägg om julkort fick mig verkligen att tänka på vad jag måste göra för mitt i år. Som barn kan jag komma ihåg att jag satt runt matsalsbordet och tittade på min mamma prägla varje mycket noggrant placerad stämpel medan hon handgjorde våra familjesemesterkort – ivriga att få tag på det glitteret. Och någonsin med tanke på att jag alltid har velat göra min egen. Så den senaste veckan inbäddade jag in och kom till affärer.

Första saker först, jag behövde leveranser. Eftersom det här var min första gång, höll jag saker ganska enkla, vilket inte indikerade att det inte präglade glitter för mig …

Jag gick till Michaels och köpte ett paket tomma röda och gröna kort och kuvert, några pappersdynor och klistermärken. Jag hade redan några saker till hands; dubbelsidig tejp, en pappersskärare, alfabetet frimärken och bläck.

För det här kortet använde jag den röda och vitboken för att ställa in kortet innan jag satte trädklistermärket i mitten.

Här är några mycket mer jag gjorde med scrapbooking -papper.

Jag använde alfabetets frimärken på dessa kort för att stava ‘Santa’ och ‘Noël’. Jag monogrammade också ryggen på alla kort med min fästman och jag initialer, och jag tänker att jag också kommer att lägga till “X-Mas 2011”.

För dessa kort använde jag bara klistermärkena och höll dem rena och enkla.

Detta är rolig aktivitet om du har små barn eller älskar scrapbooking och vill lägga till en personlig touch till dina semesterkort. Om du planerar att göra mycket mer än 20 kort föreslår jag att du använder frimärken och målar dem med markörer. På så sätt kan du återanvända samma bild utan att spendera mycket pengar.

Var försiktig när du väljer klistermärken för dina kort eftersom om du skickar dem, vill du inte att de ska skadas eftersom en strass fastnat i postmaskinen. Försök använda frimärken eller platta klistermärken.

Glada semester!

Känner du dig fortfarande listig? Försök göra några DIY -ornament.

Fotokrediter:
1, 2, 4-6. Jessica Howey
3. Sarah Hartill

Leave a Reply

Your email address will not be published.