Hem & Hem: Exakt hur slutade du med att komma in i interiörstil professionellt?

Brad Ford: Jag var alltid innovativ som barn, men växte upp i en liten stad, jag utsattes inte för mycket design. Det fanns inte många alternativ, så jag fattade ett beslut att undersöka studietjänst och ekonomi på college. Efter examen arbetade jag på en datorföretag såväl som när jag arbetade där, jag utvecklade mig lite hemma och gillade bara hela processen. Det fick mig att tro att jag kanske skulle gå efter ett yrke i design. Så när jag var cirka 23 år var jag nöjd med en regional designer, George C. Anderson, liksom det allra första han sade för mig var: “Flytta till New York.” Jag trodde att han var galen, men jag följde hans rekommendationer och just här är jag 18 år senare.

H&H: Så var det din enorma paus?

BF: Att flytta till New York City från en liten stad [Russellville, Arkansas] var ett riktigt stort steg för mig. Jag föreställde mig aldrig i en så stor storstadsmiljö. Jag var en svamp. Jag hade aldrig utsatts för så mycket kultur, så massor av museer, såväl som människor, till och med butiker. Det var en enorm del av min utbildning i design, och ja, var verkligen en enorm paus för mig. Det är en kärlekshat-koppling till staden. Det är fantastiskt, dock beskattande. dagligen är en process. Men i slutet av varje dag har jag alltid en historia att berätta.

H&H: Vad var ditt allra första stil?

BF: Jag började arbeta för Jed Johnson efter examen från i form [Fashion Institute of Technology] för design. Sedan hjälpte jag Thad Hayes. Jag hade fantastisk exponering från båda dessa företag och verkligen finslipade mina färdigheter där. Medan jag var ute på egen hand var min allra första äkta uppgift ett hem i Marthas vingård. Jag fick en dator med insättningen.

H&H: Förutom det var exakt hur allt började.

BF: Ja, det var för tolv år sedan.

H&H: Och vad arbetar du med i dag?

BF: Jag har fyra jobb när du är idealisk nu. Jag arbetar med ett helt tillbaka gammalt hus i Montclair, New Jersey. Designen är extremt traditionell, men paret som äger det är unga och verkligen som samtida design, för att säkerställa att det är mycket roligt för mig. Jag arbetar också på ett loft i New Yorks West Village samt en i Washington, DC. Åh, liksom ett lägenhet eller lägenhetssystem i en konverterad myndighetsbyggnad i Soho. underbar plats.

H&H: upptäcker du att det finns en stilaspekt som tar över alla de olika husen du arbetar med?

BF: Organiska, jordnära lager. Jag gillar en hel del struktur som mocka, naturliga material.

H&H: När du inte arbetar, vad är ditt koncept med en bästa utekväll?

BF: Det är enkelt. Jag är en enorm mat, så en utekväll på en riktigt bra restaurang såväl som jag är i himlen! Jag gillar kryddig mexikansk mat. Komponenterna är så ödmjuka, men tillsammans är smakerna så intensiva. Lägg till en fantastisk margarita … perfekt!

H&H: Exakt hur tillbringar du dina helger i staden?

BF: Min absoluta mycket älskade sak att göra på en fredagskväll är att gå till en film. Jag gillar hela upplevelsen av att gå på bio. Du kan bara sitta där, varva ner och koppla av. Jag går ofta till en dubbel funktion. Lördagsmorgnar går jag alltid till loppmarknaden. Förutom att jag med tanke på att jag normalt har så mycket som händer under veckan, är det verkligen en skyldig njutning att bara stanna hus på en lördagskväll.

H&H: Förutom New York, finns det en stad som du upptäcker fängslande för tillfället?

BF: Jag är bara på hälen på en resa till Venedig, så det har ett stort inflytande på mig nu. Det är bara extraordinärt där, en av de mest fängslande platserna på jorden. Jag gillade alla freskokväggar, så skiktade såväl som strukturerade. Jag skulle vilja återskapa en i en väggbehandling blandad med några moderna möbler.

H&H: Vad är den allra bästa gåvan du någonsin har fått?

BF: Min mamma såväl som syskon gav mig en taxidermi-montering. Jag tillbringade en lång tid i Sydafrika för ett antal år tillbaka där de har så mycket impala. De är underbara djur.

H&H: På en annan anmärkning, vilken produkt av plagg kan du inte online utan?

BF: Mina John Varvatos -stövlar. Jag bär dem med jeans, med en kostym, allt.

H&H: Jag skulle vilja förstå exakt hur dina kompisar skulle förklara dig.

BF: Åh, är du inte svårt. Tja, jag tror att de skulle säga att jag är en varm person, enkel att prata med, liksom extremt avslappnad, nästan till ett fel.

H&H: Jag håller absolut med alla dessa uttalanden, förutom att jag tror att det är en fantastisk tillgång att vara avslappnad. Säg tack till dig så mycket för din tid idag.

BF: Mitt nöje.

Se Brad Fords bästa möbler, arkitekt, bok samt tillbehör i vårt Brad Ford Favorites Gallery.

Leave a Reply

Your email address will not be published.