Vi började 2008 med ett hemförbättring som ingen annan.

Vi var uppe klockan 08:20 och på vägen till Ikea klockan 9. Vad skulle motivera två sömnberövade tjugo-somethings för att komma upp så tidigt på vår sista dag? Vad sägs om tanken på att få en, utan ytterligare två sovrumskåp?! Det stämmer, vi beslutade äntligen att en liten garderob i sovrummet (som tvingade John att hålla alla sina kläder i gästrummet) inte var tillräckligt. Så på nyårsdagen beslutade vi (passande) att göra något åt det.

Här är det nya årets dagspel av spel:
Våra favoritvideor

8:20 AM- UP OCH AT EM ‘.

9:00- Hit vägen för Ikea.

11:00 Hightail det till garderobsavdelningen.

12:30- Lämna 460 $ fattigare med två jättegarderober för att flankera sängen (plus massor av interiörbeslag).

14:00- Anländer hem. Resten.

14:05- Tillräckligt med att sitta runt. Gardererna kommer inte att sätta sig ihop.

14:06- Glöm att fotografera ett “före” -foto, men här är en gammal bild som referens:

14:15- Flytta ut sidoborden och ta ut den fruktade Allen-skiftnyckeln.

15:50- En garderobsram gjort, en att gå.

16:30- Bygg andra garderobsramen. Återhängs gardiner på bakväggen i ett försök att förstora det lilla fönstret

16:35- Njut av en segerskål med spannmål efter att ha skjutit detta “under” -foto.

\

17:25- Snabb resa till Lowe’s för att få långa skruvar för att förankra betemoterna till väggen, vilket irriterande Ikea inte gav.

18:15- Installera sex härliga hyllor och en hängande bar i Sherrys garderob.

19:30- Installera tre lådor och en hängande bar i Johns garderob (två hyllor var också avsedda att läggas till, men vi insåg att vi köpte fel storlek- D’Oh)

20:30- Burger King Run. Vi kan inte överleva på spannmåls- och hemförbättringsendorfiner ensam.

21:30- Slutligen få alla våra kläder, skor, väskor och bälten i våra två fantastiska underbara vackra nya garderober (gäst sovrumskåpet är nu tomt- fantastiskt).

22:00- Häng matchande vita gardiner på båda garderober. Gå tillbaka och hata dem (vi trodde att det skulle se mjukt och elegant ut- det avslutades ut som ett billigt handelsutrymme-projekt).

22:05- Förstår att vi båda gillar det oändligt mer med gardinerna som skjuts åt sidan (de ser mer ut som fancy byggda ins, och inte som en Cheapo-bokhylla i tyg).

De närmaste dagarna var fulla av framsteg. Vi sprang till Home Depot och grep 7 tum gjutning för att lägga till topparna på garderoben så att de verkar mer spola mot taket (överbryggande det 4 ″ gapet som brukade vara smärtsamt uppenbara ovanpå varje garderob). Vårt nästa stopp var sängkläder och saker där vi plockade upp några tunga gardinpaneler i rik chokladbrun. Hemma utökade vi garderoben till taket med gjutningen, hängde de nya bruna panelerna runt fönstret och återgick gardinerna framför varje garderobsspolning med taket. Så här ser det ut nu när vi har överbryggat klyftan. Gardererna såg definitivt bättre ut med det överbryggade gapet, men vi var inte så galna på de mörka chokladgardinerna.

Så vi återvände dem och gick på en gardin shopping spree. I själva verket skulle du inte tro oss om vi berättade hur mycket pengar vi spenderade. Men vi kommer att berätta för dig- nära $ 500. Yeesh. Det är en lotta -byte. Men vi insåg att vi behövde massor av olika gardinval för att fatta ett slutligt beslut, så vi fick oodlar av alternativ (från Bed Bath & Beyond, Linens N ‘Things och Target) och tog dem sedan hem för en liten gardinmodeshow (Don ‘T oroa oss, vi returnerade varje par förutom våra favoriter).

Här är hamburgare som sniffar ut tävlingen:

Även om vi hade många (många) gardinpaneler att välja mellan, fanns det omedelbart en tydlig vinnare. De underbara Khaki Chenille-esque-gardinerna med det subtila korshatchade mönstret för en liten extra struktur från Bed Bath & Beyond. Bellisimo.

När vår gardinkris avslutades, kom den spännande jakten på plug-in swing-arm lampor för ovanför sängen. OK, kanske “spännande” är inte det rätta ordet, men jag tenderar att få lite spänning när jag kan kontrollera alla projekt från min lista.

Efter att ha slagit ut på flera ställen inklusive Lowes (inga svängarmar), restaureringshårdvara (för dyr) hade vi nästan gett upp Richmonds belysningsbestånd. Lyckligtvis slutade vi med att besöka mina föräldrar i norra Virginia och snubblat över ett lampfabrik.

Där, bland oändliga rader med bordslampor och ljuskronor, hittade vi det perfekta alternativet: två borstade nickel, plug-in, svängarmslampor för endast $ 40 per stycke. Cirka 200 dollar billigare än de flesta av de andra alternativen vi såg. Vi snaggade ’em (de två sista i lager!) Och från och med i går kväll svänger de officiellt från vår sovrumsvägg. Vi kunde inte vara lyckligare med det dramatiska resultatet:

Rummet ser definitivt mer färdig och hotell-ish, så vi kan inte vänta med att krulla med en bra bok och beställa lite rumsservice. OK, önsketänkande.

Här är en närbild. Du kan se hur vi tappade basen bakom gardinen och vinkladeLamparm runt kanten för en mer polerad look.

Men tyvärr var detta projekt inte riktigt klart. Istället för att ha två kylskåpstorlekar på vardera sidan av sängen, ville vi att de skulle se mer färdiga. Så vi bestämde oss för att montera ett brett träbit på taket som skulle hänga framför båda garderober och fungera som en rubrik (för att få sängen att känna att den är instoppad i en inbyggd krok). Jag vet att det låter förvirrande, så jag låter bara några bilder prata.

Här är ett foto av garderoben före rubriken:

Och här är ett under skott:

Nu kommer jag att be om en trumrulle. Efter att ha målat rubriken och återhangerar gardinerna gör den åtta tums träplanken en stor skillnad. Och kronformningen är glasyren på kakan. Här är en detaljbild så att du kan komma på nära håll och personlig med vårt nya sovrum inbyggt:

Och här är en bild av hela monty:

Att ligga i sängen känns verkligen som om du är undangömt i en mysig liten krok istället för att pressas mellan två stora, oberoende möbler. Hela layouten ser mycket mer avsiktlig ut, vilket är exakt vad vi tänkte på.

Så det är historien om två personer som försöker förvandla ett 12 med 13 fot rum till något speciellt. Femtio år gamla hus har inga gigantiska mastersviter med monsterskåp och bifogade badrum, så du måste göra vad du kan för att skapa ett litet rum (som ser ut som de andra sovrummen) verkar speciell. Så vad tycker du? uppdrag slutfört?

*** Uppdatering: Eftersom många människor har begärt dem knäppte vi några bilder på hur gardinstången är fäst bakom rubriken i taket. Du kan se nedan hur det är en billig-o-gardinstång som sitter på en konsol som vi fäster på stycket att gjutas av klyftan mellan garderoben och taket. Vi var tvungna att hänga ner ett par tum från taket så det fanns tillräckligt med utrymme för att lyfta stången (du kan se de två hålen ovanför konsolen som bevisar att vi lärde oss detta på det hårda sättet!).

Fler inlägg från Young House Love

Leave a Reply

Your email address will not be published.