Avkoppling är inte det första adjektivet som kommer att tänka på att kolla in detta 12 000 kvadratmeter stora hem i Palm Beach, Florida, men det är exakt hur de kanadensiska ägarna ville ha det känna. De fick arkitekten Maxime Vandal och designern Richard Ouellette från Montreal -företaget Les Ensembliers med att få det kungliga huset att känna sig hemtrevligt. Trots sin svepande storlek och stora arkitektoniska detaljer träffade duon bara de perfekta anteckningarna om diskreta lyx och nyckfull elegans. För att slå den känsliga balansen som de var efter, bar Maxime och Richard paletten – skarpa neutraler ljusare av skurar av terrakotta, korall och plommon – i hela hemmet och upprepade mönster och möbler silhuetter från rum till rum för att skapa en enhetlig estetik. Klicka igenom för att se inuti det palatiala hemmet som är fyllt med lättillgänglig charm.

Maxime och Richard delade det expansiva huvudsakliga vardagsrummet i fem zoner för att lägga till struktur och intimitet. Den djärva mattan är en avslappnad nick till standard Palm Beach -stil och lägger till en grafisk anmärkning som slår storheten i ett hack.

En betydande öppen spis med en intrikat snidad mantel- och tegelfoder förankrar detta sittgrupp, medan guldramade sittplatser känns glam.

I det rymliga köket får standarddesignrörelser-som marmorräknare, glasfronterade skåp och kontrollgolvgolv-en modern uppdatering med tillägg av guldtonad hårdvara och hängen.

Blå och vita motiv känns udda när de presenteras i massa, som i denna söta frukostkrok, medan varma trämöbler lägger till en naturlig struktur till det sofistikerade utrymmet.

“En av husägare älskar blommor, så vi gör alltid hennes sovrum med en annan typ av blomma,” säger Richard. Här är det mjuka lila trycket av med lugna nyanser av vitt, beige och grädde för en verkligt lugn effekt.

På andra håll i det huvudsakliga sovrummet känns ett vitt lackerat skåp med en exponerad trä accent modern mot ladylike tyger, medan en välformad vas är grundläggande men skulpturella.

I den huvudsakliga badrummet ger känsliga ljusarmaturer och dekorativa föremål långt österut med en spa-liknande marmorbadkar omgivning och fåfänga bänkskiva.

“Hela hemmet skapas så att ägarna kan njuta av varje utrymme – lika mycket utanför som inuti,” säger Maxime. Det är därför massor av inomhusutrymmen öppnar enkelt för utomhus, som denna eleganta uteplats precis utanför huvudsaklig badrum.

En stenkonsol med en komplex bas markerar denna vinjett, som fungerar som en robust kontrapunkt till en visning av ingefära burkar och keramiska vaser. Antika smidesjärnlyktor levererar grafisk stans.

Symmetriska möbelplacering ger paviljongen en formell vardagsrumskänsla. Ullens oushak -mattan känns mysig, medan neutrala tyger och naturliga strukturer är skarpa mot frodig landskapsarkitektur.

Leave a Reply

Your email address will not be published.