Mal Lansell har just släppt sin XPLZWave-programvara som lägger till fullt Z-Wave-stöd till XPL …

”XPL inkluderar nu stöd för Z-Wave RF-enheter. Baserat på Z-Wave SDK från ControlThink ger XPLZWave-tjänsten för Windows 2000, XP, MCE och VISTA full kontroll och statusrapportering av aktivitet i ett Z-Wave-nätverk.

I samband med andra XPL-applikationer är det nu möjligt att integrera Z-Wave-enheter fullt ut i ett hemautomationssystem. XPLZWAVE innehåller också en konfigurationsapplikation som tillhandahåller full hantering av ett Z-Wave-nätverk, med stöd för inkludering och uteslutning av enheter och redigering av grupper och enhetsparametrar.

Z-Wave är ett alltmer populärt trådlöst protokoll för kort räckvidd riktad mot hemkontrollmarknaden. Systemet är liknande i kostnaden X10, men är mycket mer lyhörd och pålitlig, med förmågan att rapportera tillbaka den aktuella statusen för enheter och specificera exakta ljusstyrka för lampor. När det är trådlöst delar det X10: s fördel genom att inte kräva dyr retromontering i befintliga hus.

Z-Wave-enheter bildar ett “Mesh Network”, där varje enhet vidarebefordrar meddelanden till sina grannar, vilket gör att nätverket kan täcka ett helt hem samtidigt som du konsumerar en minsta mängd kraft. Mesh -metoden innebär att meddelanden automatiskt kan omdiras om en enhet ska misslyckas.

Ett Z-Wave-nätverk kräver inte att en dator ska fungera. Enheter är organiserade i grupper, så att switchar och lampor kan styra varandra direkt. För att automatisera systemet eller lägga till anpassat beteende krävs en PC Z-Wave-styrenhet och programvara som XPL.

Tyvärr är Zensys (uppfinnarna av Z-Wave) mycket kortsiktiga och ger inte stöd för öppen källkodsutveckling. Tillverkarna av de olika PC Z-Wave-kontrollerna ger inte heller detaljer om sina protokoll. Detta innebär att det inte är möjligt att tillhandahålla gratis programvara för att styra Z-Wave-enheter. Det finns ett prisvärt alternativ. ControlThink har skapat en Z-Wave SDK som säljs för under $ 70. Detta är främst utformat för att arbeta med den intermatiska USB Z-Wave Stick (som ingår i SDK för amerikanska kunder), men det stöder också andra kontroller som HomePro USB Z-Wave-gränssnittet ”

Mer information här: xplmonkey.com

Vill ha mer? – Följ oss på Twitter, som oss på Facebook, eller prenumerera på vårt RSS -flöde. Du kan till och med få dessa nyheter levererade via e -post, direkt till din inkorg varje dag

Dela detta:
Facebook
Twitter
Reddit
Linkedin
Pinterest
E-post
Mer

Whatsapp
Skriva ut

Skype
Tumblr

Telegram
Ficka

Leave a Reply

Your email address will not be published.