Delning är omtänksam!

Tweet

Dela med sig

8
Stift

Dela med sig

Post

Landskapsarkitektur kan förvandla en vanlig gård till ett vackert, funktionellt utomhusbostad. Det kommer inte bara att göra ditt hem roligare, det kan öka Curb Appeal och öka återförsäljningsvärdet.

När det gäller landskapsdesign har du många alternativ. Du kan installera stödväggar, planterare och trädgårdsbäddar. Skapa och dela utrymmen med Pauverstone uteplatser och gångvägar. Husägare kommer att njuta av att spendera tid i sitt nya landskap och hur deras hem ser ut varje gång de återvänder hem.

Börja alltid med en landskapsdesignplan.
Liksom alla storskaliga projekt kommer du att ha bättre resultat med en noggrant planerad designplan. Att få hjälp av en professionell landskapsdesigner är avgörande om du planerar en översyn av trädgården. Utan en stor design för hela fastigheten kan ditt landskap i slutändan se osammanhängande ut, sakna flöde och funktion.

En landskapsdesigner kommer att träffa dig för att granska ditt utrymme och lyssna på dina drömmar för gården. De kommer att överväga alla saker du behöver för ditt anpassade landskap. Du kanske vill ha en öppen spis för helgkvällar runt lägerelden. Eller kanske är du en trädgårdsmästare och du vill fylla ditt utrymme med upphöjda blomsterbäddar. De kommer att ta dina must-haves och lägga till andra funktioner, så det samlas.

DIY landskapsarkitektur eller hyra en proff?
DIY-landskapsarkitektur kan göras men du bör inte starta något projekt utan en vällagen plan. Det vanligaste misstaget som husägare gör är att ta den stycke-måltidsmetoden för landskapsarkitektur. De kommer att arbeta på ett område på gården åt gången, utan att veta hur det kommer att flyta samman när det är gjort. Dåliga DIY -landskapsprojekt kan ha en negativ inverkan på ditt hem återförsäljning. Se till att du är säker på dina färdigheter och tidsåtaganden innan du försöker DIY.

Om du själv vill ta itu med det här jobbet, har du fortfarande en design som utarbetats av en professionell landskapsdesigner. De kan hjälpa dig att skapa planen för gården och till och med bryta ner alla detaljer för dig. Du vet exakt vilka material du behöver, vilka funktioner du behöver installera och hur allt kommer att se till slutet. Du kanske bestämmer dig för att göra något av arbetet själv och anställa en landskapsarkitekt för att ta hand om de mer komplexa installationerna. Denna plan hjälper dig att hålla dig organiserad, stanna på budgeten och ha en realistisk idé om projektet innan du börjar.

Kan du fortfarande inte bestämma? Läs den här artikeln: “Ska jag anställa en proffs eller göra mitt eget landskapsarbete?”

12 Great Backyard Landscaping Ideas

Du vet att du vill granska din trädgård, men du är inte säker på var du ska börja. Vi har gett några idéer och inspiration som hjälper dig att få ut det mesta av ditt hem i sommar. De mest populära landskapsinstallationerna är avsedda att skapa funktionella utomhusbostäder som du och dina nära och kära kommer att njuta av tillsammans.

Landskapstrender och idéer

Innehåll

1. Flera bostadsområden utomhus.
2. Ett lägereldområde.
3. Vattenfall, bäckar och dammar.
4. Skapa atmosfär med landskapsbelysning.
5. Xeriscaping för en gård med lågt underhåll.
6. Installera ett regnsamlingssystem.
7. Byt till konstgräs.
8. Plantera infödda växter.
9. Arbors och Pergolas.
10. utomhuskök.
11. Plantera en köksträdgård.
12. Förbättra med krukväxter.

1. Flera bostadsområden utomhus.

Att skapa ett utomhusbostad kommer att förbättra funktionen i ditt hem och ge dig ett utrymme att njuta av. Utomhusbostäder är också mycket populära bland köpare och är en fantastisk försäljningsfunktion om du bestämmer dig för att lista ditt hem till salu.

Husägare som har utrymmet väljer att installera mer än en utomhusbostad. Detta kan innebära att man bygger ett högre däck tillägg utanför huset för att äta, med en lägre utställsten uteplats avsedd för att slappa eller samtal. Ibland kommer en extra sittplats i andra änden av gården, bredvid en blommaträdgård eller vattenfunktion. Landskap kan definiera dessa områden med stödväggar, gångvägar, växtbäddar och till och med strukturer som Gazebos eller Pergolas.

2. Ett lägereldområde.

Lägereldar har trender så länge vi har vetat hur man gör eld! Ändå fortsätter att bygga ett utomhus eldstadsområde vara en viktig trend inom landskapsdesign. Denna funktion ger ett bekvämt utrymme för att koppla av utomhus tidigare på våren eller senare på hösten än andra utomhusbostäder. Många eldstadar är installerade på en uteplats eller i ett utrymme som har definierats genom att behålla väggar eller andra hårdbildsfunktioner. Du kan välja en klassisk eldstad eller en gasbrinnande utomhuspis.

3. Vattenfall, bäckar och dammar.

Vattenfunktioner är en populär landskapsinstallation i år. Om du tillbringar tid utomhus kommer du att känna dig avslappnad och föryngd lyssna på den milda sippningen av vatten. När det gäller vattenfunktioner har du ett brett utbud av alternativ och prispunkter. För mindre varv fungerar ett dammlöst vattenfall eller enkel fontän. För större fastigheter installerar husägare fulla dammar kompletta med koi -fisk aND små vattenfall eller bäckar. Om du vill ha en vattenfunktion, få den installerad av en professionell. Felaktig installation kan ge dig problem på vägen.

4. Skapa atmosfär med landskapsbelysning.

Husägare vill förbättra sin landskapsdesign på kvällen med tankeväckande belysning. Huvudsakliga bostadsområden, som uteplatsen eller däck, kan ha mjuk omgivningsbelysning så att de kan användas på natten. Landskapsarkitekter installerar också landskapsbelysning för att markera vissa funktioner i en landskapsdesign, som längs en stig, nära en vattenfunktion eller vissa växtbäddar.

Landskapsbelysning kan också ge säkerhet för din egendom. Att ha rörelsesensortlampor nära ditt hem, eller vid ingången till din trädgård kan hjälpa till att avskräcka inkräktare. Det kan också förbättra säker belysning för dig och din familj när du närmar dig ditt hem eller navigerar i din trädgård på natten.

Solkraftsdrivna lampor är ett populärt val. Små solpaneler absorberar solens energi under dagen, och lamporna tänds automatiskt när det blir mörkt. Dessa lampor är vanligtvis inte tillräckligt ljusa för att tjäna som uppgiftsbelysning, men kan skapa nyckfull atmosfär för dina gångvägar, staket och andra landskapsfunktioner när solen går ner.

5. Xeriscaping för en gård med lågt underhåll.

Xeriscaping är landskapsarkitektur som minskar eller eliminerar behovet av kompletterande vattning från sprinklers eller ett bevattningssystem. För denna typ av landskap väljer husägare torka-resistenta växter och buskar som kräver mycket lite vatten.

I stället för gräs skulle Xeriscapes ha fler områden fyllda med mulch eller ibland grus. Du kan använda organisk mulch för att täcka markens yta runt växter och för att skapa vägar i hela din trädgård. Mulch tillåter både syre och vatten att passera till växtrötterna, samtidigt som ett skikt av isolering. Det skiktet minskar indunstningen av vatten, så mer vatten absorberas av växterna. Det minskar också ogrästillväxt, minskar erosion och modererar markens temperatur.

Fler husägare är intresserade av energieffektivitet och konsumerar mindre. Xeriscapes kan minska vattenanvändningen med 60% eller mer jämfört med konventionella landskap. De är också mycket lågt underhåll, eftersom du inte behöver oroa dig för att vattna eller upprätthålla så mycket gräsmatta, om någon. Av samma anledning sparar du pengar på underhåll av gräsmattor. Xeriscapes använder mindre gödselmedel och utrustning för att underhålla, vilket sparar både tid och pengar.

6. Installera ett regnsamlingssystem.

Efter samma linjer som Xeriscaping är en populär hållbar landskapstrend regnvattenuppsamling. Det enklaste sättet att skörda regnvatten är med en regnfat, men det finns mer avancerade insamlingssystem som kan integreras i ett bevattningssystem. Vissa kan till och med skörda vatten och mata det i ditt hushålls VVS -system.

Eftersom regnfatmetoden är den enklaste och billigaste är den också den mest populära. Att installera en regnfat kommer att fånga regnvatten så att det kan användas för att vattna din gräsmatta, träd och andra växter i ditt landskap.

7. Byt till konstgräs.

Vill du ha en grön gräsmatta hela året utan underhåll? Så gör många husägare! Konstgjord gräs blir allt populärare inom landskapsdesign. Tillverkning och installation av konstgräs har kommit långt under åren. Den har struktur, flera nyanser, bladlängder och tjocklekar och utseende och känns precis som den riktiga saken.

Du behöver inte oroa dig för att vattna, klippa, gödsla eller ogräsbekämpning. För att upprätthålla en konstgjord gräsmatta, blåsa helt enkelt ut skräp med en ledighetsflytande regelbundet. Det är det enklaste sättet att få en vacker, frodig, grön gräsmatta men det är verkligen inte det billigaste. Konstgräs är dyrt, men ett bra alternativ om du behöver ett lågt underhållslandskap.

8. Plantera infödda växter.

Växter som är infödda i din klimatzon kommer att frodas. Dessutom kan återställa en infödd växtens livsmiljö i stadsutrymmen hjälpa till att bevara lokal biologisk mångfald. Detta är något som blir viktigare för många människor. Ditt eget landskap kan bidra till ett hälsosamt, levande ekosystem för fåglar, bin och andra critters som är avgörande för en sund biologisk mångfald.

Hemägare och landskapsarkitekter kommer att gynna fåglar och buggar genom att välja infödda växter för deras landskapsprojekt. Om du vill ha växter som klarar sig bra, istället för exotiska växter som kämpar för att hålla sig vid liv, och du gillar tanken på fler fåglar på gården – väljer infödda växter. Sök efter infödda växter för din region.

9. Arbors och Pergolas.

Människor får vanligtvis arbors och pergolas förvirrade, men båda är populära designtrender. Dessa strukturer kan hjälpa till att definiera ingångar, gångvägar eller vardagsrum och skapa dramatiska kontaktpunkter i landskapsdesign.

En båge är en struktur i ett landskap som betyder och ingång till ett separat område eller en väg. Arbors är vanligtvis fristående, ärkliknande och utformade för att stödja klättringsvin och andra växter.

Pergolor är vanligtvis byggda över ett däck eller uteplats för att skapa skugga över en sittgrupp. De är byggda som arbors, USIng ett enkelt inlägg och stråldesign. Ibland är pergolor fästa vid huset men kan vara en separat struktur i alla delar av gården. Den övre delen av pergolan kan vara öppna balkar, täckta med skugggitter eller ha ett fullt tak som täcker det. Många pergolor är byggda för att stödja klättringsvin och växter.

10. utomhuskök.

Bakgårdskocken har tagit saker till en helt ny nivå. Utomhuskök är populära men är mycket mer än bara en trädgårdsgrill. Tänk på ett attraktivt och fullt funktionellt kök, byggt sömlöst i en vackert anlagd gård. Hemma kan kockar anpassa dessa utrymmen och installera saker som pizzaugnar, flera grillar och rökare för att göra ett utrymme perfekt för kulinariska skapelser i det fantastiska utomhus.

Precis som inomhuskök kan utomhuskök vara ett nav för att underhålla och umgås. Servera gäster cocktails i en utomhusbar medan du förbereder middag på ett anpassat grillsystem. Utrymmet kan skuggas av en pergola, helt täckt eller inte, vad du än väljer.

11. Plantera en köksträdgård.

Medan hållbarhet blir viktigare för samhället, blir det också viktigare i landskapsdesign. Husägare vill göra mer än bara kompostköksrester och så planterar de grönsaksträdgårdar för att komplettera sin livsmedelslista.

Outdoor Kitchen Gardens kan ge dig och din familj färska grönsaker, örter och bär hela sommaren. Du kommer att älska den färska maten som kommer ut ur gården, men du kommer också att njuta av att växa den. Trädgårdsskötsel är ett fantastiskt sätt att ansluta till naturen. Det hjälper oss att koppla av, minska stress och är bra för barn också. Om du inte är säker på vilka grönsaker du ska växa, som ditt landskapsföretag vad som växer bäst för din klimatzon.

12. Förbättra med krukväxter.

När du går genom ett trädgårdscenter består en betydande del av skärmen av fantastiska trädgårdskrukor. Krukväxter har alltid varit populära i landskapsdesign och ingenting har förändrats.

Krukväxter kan vara en livräddare för husägare med begränsat utrymme. Att sätta några fantastiska blomkrukor på din lägenhet eller en lägenhetskalig balkong kan lägga till en färgstänk till till och med det minsta utomhusutrymmet. Oavsett egendom används krukväxter också för att dekorera sittplatser, linjevägar och förbättra trottoarkanten. De är också bärbara, så att du kan byta upp växter i vissa områden i ditt landskap utan att behöva återplantera något nytt.

Vad är värdet av landskapsarkitektur?

Landskapsarkitektur kan öka värdet på ditt hem. Även om du inte kommer att få tillbaka 100% av kostnaden, kan vissa landskapsinstallationer ge högre återförsäljningsvärde om du vill sälja ditt hem. Fastighetstrender visar att bostadsköpare är mest intresserade av landskapsfunktioner som kan lägga till livsstil, mer än bara estetik. De vill köpa ett hem som har funktionella, bekväma och bekväma funktioner. Köpare letar också efter landskap som inte kräver dyra underhåll.

Om du säljer ditt hem är Curb Appeal Matters. Fantastisk landskapsarkitektur kan hjälpa dig att uppnå god trottoarkant. Det kommer att locka köpare och beordra ett högre pris för din fastighet. Ett av de mest kostnadseffektiva sätten du kan förbättra trottoarkanten är med gräsmatta. Att underhålla din gräsmatta, ogräs din trädgård och trimma dina träd och buskar ger ditt hem det polerade utseendet som köpare är mest lockade till. Du kan se över 100% av din investering som betalats tillbaka vid återförsäljning genom att investera i regelbunden gräsmatta.

Att skapa utomhusbostad kan också öka återförsäljningsvärdet. Uteplatser och däcktillägg har en bra avkastning på investeringen. Ett enkelt trädäcktillägg kan återhämta sig nästan 76% av den kostnaden vid återförsäljning, enligt denna kostnad kontra värderapport.

Du bör också överväga värdet av din förbättrade livsstil och personliga njutning av ditt nya landskap. Spendera pengar på landskapsarkitektur och njut av att använda det. Om du bestämmer dig för att sälja i framtiden kommer du att tjäna lite extra pengar som en extra bonus.

Hitta en renova

Leave a Reply

Your email address will not be published.