Inlämning av Derek Kennedy: Varför House Automation Hub? Jag har alltid varit angelägen om konceptet med husautomation, men två element satte mig igång. Den ena, kostnaden för en bra HA -kontroller (och jag innebär inte en 24 × 7 st). Två, hon som borde följas hatar ledningar som springer runt på platsen.

Så jag behandlade en kompis för att upprätta en låg inträdeskostnad HA -kontroller som vi ringer till “Home Automation Hub” (eller HAH). Vi är nu nästan två år in i projektet; Det har tagit en stor ansträngning (särskilt på programvarans applikationssida) har dock varit fantastiskt kul. Finast av allt är det baserat på en omförstärkt WiFi-router som vanligtvis kan köpas på eBay för cirka 10 £.

Komma igång – det allra första som gjordes var att producera Job Wiki som vi har använt för att spåra alla koncept och arbete som gjorts. Tiden togs för att ersätta operativsystemet på systemet med ett som vi har all källkod för (och öppen källa tillbaka till samhället). Systemet kör BetyBox Mini-Unix-kärnan. Auto-uppdatering av firmware från vår webbplats implementerades också.

Sedan började vi tro på vad vi ska hantera och övervaka. Med tanke på SWMBO ‘inga ledningar’ -sak i åtanke, experimenterade vi med att styra RF -nätuttag genom en anpassad utvecklad mikro såväl som RF -sändare. Efter lite arbete med vårt “omfattning såväl som på en Mega8 Advancement Board hade vi kod för att hantera dessa som är extremt pålitliga i drift såväl som med en stor variation också.

Brett, min mjukvaruapplikation Guru Friend, började designer kärnfunktionerna på HAH. Han gör det här extremt noggrant. Vi var angelägna om att använda “Open Standard” -protokoll för att säkerställa att HAH kan ansluta och spela med andra HA -kit. Brett upptäckte snabbt XAP – ett fantastiskt sändningsbaserat HA -protokoll. Alla “moduler” på HAH är helt XAP -kompatibla.

Anpassad hårdvara – Länken mellan vår “anpassade hårdvara” såväl som kärnruuterhårdvaran är genom serieporten på routern. Inte många routrar utsätter en seriell port, men tack och lov gör denna design. Därefter utvecklade jag en liten PCB som skulle i form inuti routerfodralet. Detta lägger till fyra ingångar, fyra reläer, RF-sändaren, en LCD, en I2C-buss samt en 1-tråds buss för att läsa upp till 16 x DS1820 temperatursensorer. Vi skickade detta för tillverkning såväl som lyckligtvis, styrelsen som kom tillbaka fungerade första gången utan någon typ av spårförändringar.

HAH -länkar till din bredbandsrouter samt får sin IP -adress via DHCP. Den tilldelade IP -adressen visas på LCD -skärmen så att du förstår var du ska peka din webbläsare på. Mitt Sherline CNC -skrivbordsbruk var perfekt för att klippa bländaren i routernsituationen för LCD -skärmen.

Den fantastiska programvaran – under tiden visade Brett kod som en kille som besattes. Det webbläsarbaserade användargränssnittet började med ett par enkla sidor för att möjliggöra RF -fjärruttag, värdena på ingångarna som ska checkas ut såväl som reläerna som ska drivas. Temperaturavläsningar följde strax efter detta. Bilderna för användargränssnittet är här. En XAP -adapter grundades för att prata med vår anpassade hårdvara. En nuvarande kostnadsstödmodul inrättades för att möjliggöra att elektrisk kraftanvändning kan spåras. Sedan gjorde en XAP till Pachube -modul som gjorde det möjligt för systemet att logga alla datastreams så mycket som Pachube.com arrangerade Management (snarare än genom UI -kontrollen) var nästa. En XAP till Google Calendar -modul gör det möjligt att driva systemet genom händelser i en Google -kalender. Twitter verkar vara allt populär i dag, en Twitter -modul möjliggör hantering av systemet genom tweets. Naturligtvis möjliggör BusyBox OS också skicka e -postmeddelanden. Systemet kan också skicka SMS -meddelanden – bara anslut en Nokia -telefon. Vi har “Wake on LAN” -stöd också. Fantastiskt för att minska strömmen genom att få datorer att gå i standby tills du kräver dem.

Hah gränssnitt översikt

Anpassad skript – Med alla dessa moduler på plats verkade det finnas ett krav för att möjliggöra interaktioner mellan modulerna. t.ex. Om temperaturen på sensorn på recensioner 25C, skicka en e -postvarning; Om värmaren har varit på i mycket mer än en timme, stäng av den; När inmatningen stängs stänger av alla RF -omkopplare. Modulen “Plugboard”, med sin enkla att använda skriptspråk möjliggör allt detta.

Praktisk användning – I praktiken fungerar allt extremt bra, solid och pålitligt i drift. Ganska “grönt” eftersom vi återanvänder en gammal router som annars kan kastas såväl som den bara drar 6 watt kraft, så inte kostsamt att springa. Jag håller ett öga på temperaturer i källarverkstaden och kan slå på uppvärmningen innan jag dyker upp hem. Jag kan också få en tweet om någon lämnar kyldörren öppen. En gryning/skymningssensor, länkad till en ingångslinje, gör att jag kan skript att belysning ändras på. SWMBO är nöjd eftersom systemet (med 1-Wire Bus ConnectJoner såväl som de andra “trådbundna” sensorerna) sitter i källaren. RF -nätuttagen innebär att bit ledningar behövs runt huset.

Vad är nästa för hah – ja, saker är inte så galna nu. Brett såväl som jag har stora erbjudanden av åtaganden på dagen. Jag tänker på en RF -mottagarens delsystemidé. Detta skulle använda Xap -bron (som Brett redan har kodat) för att ansluta sig så mycket som HAH. Vi har försökt lämna in vad som helst så mycket detalj som behövs för att andra kan bestå av sin egen Hah – svårt att förstå om någon har gjort det. skulle vara glad att höra om någon tror att detta är en värdefull ansträngning. Meddelanden kan lämnas på HAH Forum eller på AutomatedHome.com -kommentarerna nedan.

Hem Automation Hub: LiveBox på eBay: Xapautomation.org

Vill ha mer? – Följ oss på Twitter, som oss på Facebook, eller registrera dig för vårt RSS -flöde. Du kan till och med få dessa nyheter levererade via e -post, direkt till din inkorg varje dag

Dela detta:
Facebook
Twitter
Reddit
Linkedin
Pinterest
E-post
Mer

Whatsapp
Skriva ut

Skype
Tumblr

Telegram
Ficka

Leave a Reply

Your email address will not be published.