Designredaktör Lauren Petroff delar en inre titt på NY Now -mässan.
Varje år nära slutet av sommaren är några av redaktörerna här på House & Home ner till New York City för den två dagar långa designinspirationen som är NY nu. Den tvååriga marknaden och mässan fokuserar på hem-, livsstils- och presentprodukter, och medan majoriteten av deltagarna är köpmän på jakten på fantastiska samlingar, min kollega Jen Masseau och jag fick delta som flugor på väggen – redo att räcka ut vad som är Nytt och vad är nästa.

Här är några höjdpunkter och kommande trender från Whirlwind Design Show …

Dessa handblåsta glasfartyg av Joe Cariati demonstrerar det fantastiska färgområdet vi såg på marknaden. Det är alltid intressant att se förskjutningen i paletter över tid, och i år såg vi många mättade, men ändå jordnära färger – till och med rosa, lila och apelsiner hade en naturlig kvalitet för dem. Dessa bitar skulle göra en fantastisk accent till alla rum, med tanke på att deras dämpade undertoner är mycket livliga.

Vi identifierade liknande färger på hantverkstextilier vid nya marknadsvaror, Sien + Co och Tantuvi Studio (med början uppifrån till vänster) och älskade hur dessa färger kombinerades med enkla men ändå grafiska mönster.

Även i mönsterområdet fångade dessa djupgående textilier från manglamkonst (överst till vänster), Sugar Feather (botten) och Walter.g (övre höger) verkligen ögat. Deras globala, subtilt vintage-känsla kommer med tillstånd av tekniker som block-tryckning och Batik dör.

Vi såg också en hel del kreativa bordsskivor. Merchant Hawkins New York tycktes hämta inspiration från himmelkroppar i sin speciella bordssamling.

Under de senaste åren har det funnits en trend mot starka stengods i neutrala toner, men vi observerade massor av porslin, keramiska och porslinskärl med handmålade utsmyckningar vid utställningen-tecken på en förskjutning framöver.

Designer: Jill Rosewald, The Granite (Top Row), Malka Dina, Nicholas Newcomb (nedre raden)

Boho Wall Hangings har varit en minitrend under de senaste par åren, men på NY nu fanns det knappt en Macramé i sikte. Men det indikerar inte att väggarna försummades. Vi beundrade ett antal djärva och läckra vertikala ytmoder med metaller och naturliga material.

Designer: Dharma -dörren (överst till vänster), misslyckas (höger), Anna Karlin (längst ner till vänster)

Även om det inte fanns en uttömmande belysning vid mässan, fanns det några betydande bitar. Många av dem delade en tilltalande skulptural kvalitet, med förbrända, mörka ytor snarare än ljusa och glänsande.

Designer: Roll & Hill (vänster), Gentner (höger)

Slutligen, på en bredare anmärkning, såg Jen och jag en hel del rundhet och flytande när det gäller tillbehör. Samtida och organiskt, jag tror att dessa former är en stor avvikelse från de vinklade accenterna vi har sett så mycket av.

Designer: Light + Ladder (vänster), Far & Large Collective (övre höger), Klein Reid (längst ner till höger)

Leave a Reply

Your email address will not be published.