Duschrumsvasken har kommit långt från byggaren Basic White Porcelain Bowl. Finns i en myriad av stilar, former och färger, sänkor finns i en stor mängd material som glas, betong, marmor, onyx, mosaikplattor, granit, metall, sten och trä. Tänk på dessa element när du handlar efter en duschrum.

Monteringsstilar

Drop-in-sänkor har en fälg eller läpp som sitter ovanpå räknaren, är normalt de billigaste och mycket standard i stil.

Undermonterade sänkor blir alltmer populära. De kan användas i ett modernt eller standardutrymme och erbjuder en ren, färdig look. Undermonterade sänkor är installerade under räknaren och säkras med silikon och är bäst lämpade för fasta räknare som granit eller annan sten, trä eller en solid ytor som Corian. Undermonter är mycket lättare att rengöra än drop-ins eftersom det inte finns någon kant under vilken smuts och smuts kan samla in.

Sänk färgtips: Välj vit när du är osäker. Krisp och ren, vit ser alltid elegant ut och är en bra neutral färg för återförsäljning.

Skålen eller bänkskivorna sitter ovanpå fåfänga räknaren och finns i många olika former. Långa keramiska eller metalltråg, glasskålar eller snidade trästorgar eller rektanglar är bara några av alternativen. Många bänkskivor kräver antingen en svenhalspip eller en väggmonterad eller förhöjd kran.

Väggmonterade sänkor blir snabbt en chic och smart rymdräddande lösning. I kombination med en väggmonterad kran är denna speciella stil ett bra val för ett kompakt badrum.

Kran får tips: Köp en kran från samma köpman som din diskbänk. Du kan para ihop de två i showroom och undvika potentiella stil- eller storleksproblem.

Piedestal -handfat är ett populärt val, särskilt där utrymme för en fåfänga inte är tillgängligt, eller helt enkelt för att rumsdesignen kräver det. Lagring kan dock vara ett problem med en sockel diskbänk, så du kan behöva kompensera för det med stora medicinskåp, hyllor, inbyggda förvaring i badkar omgivningar eller ett duschrum eller hallkläder garderob.

Välja ett handfatmaterial

Även om det vanligtvis är mycket dyrare än standard porslin, kan sänkor tillverkade av okonventionella material vara spektakulära kontaktpunkter i en lyxig eget badrum eller pulverrum. Glas, rostfritt stål, koppar, gjutjärn, sten och marmor är bara några av de massor av handfatmaterial. Tänk på hållbarhet, enkel vård och övergripande estetik när du väljer det bästa materialet för ditt utrymme. Kostnaderna kan löpa från $ 100 för ett grundläggande butiksköpta fartyg till upp till 10 000 dollar för en hantverkare-designad one-of-a-kind diskbänk.

Innan du köper

När du beställer en ny diskbänk ska du få alla specifikationer från återförsäljaren för din entreprenör för att se till att rätt installation. Många sänkor har förborrade hål för pip och handtag, så när du handlar efter en kran, se till att det passar din diskbänk (hål är vanligtvis 2 ”till 4” från varandra, mitt till mitten).

Leave a Reply

Your email address will not be published.