Data Robotics har lanserat två nya Drobo-modeller idag. Den 5-bay, ESATA utrustade ‘Drobo S’ och 8-Bay Multi-Host Rack Mountable ‘Droboelite’. Båda kapslingarna är tillägg till sortimentet snarare än ersättare, vilket ger köpare fyra produkter att välja mellan nu. Läs vidare för alla detaljer, foton och hastighetsjämförelser, plus läsarens frågor vi lägger till DR inklusive nyheter om officiella Linux -suppor

Företaget – Vi pratade med Data Robotics Senior Director of Product Marketing, Jim Sherhart förra veckan och han berättade för oss att företaget nu har skickat över 85 000 Drobos eftersom dess start för två år sedan. Det säljs också över 5 000 Drobopros under de två kvartalen eftersom lanseringen och de verkar nöjda med den första reaktionen på sitt första SMB -klasssystem. Idag lanserar de två nya produkter och fördubblar sitt sortiment.

Den nya Drobo S – Data Robotics säger att de nya Drobo S är en direkt reaktion på deras kunders toppbegäran – snabbare prestanda. Dess nya ESATA -port är 50% snabbare än FW800 -gränssnittet. PC -användare kan glädja sig, även om många MAC -användare kommer att lämnas utanför festen eftersom det för närvarande inte finns några Apple -maskiner som levereras med ESATA -portar och bara de övre delen av MAC -proffs som kan passa ett ESATA -kort. Förbättringar i CPU och firmware innebär emellertid att både Firewire och USB 2.0 -gränssnitten också kommer att se hastighetsförbättringar på upp till 30% jämfört med 4 BAY -modellen (se diagram nedan).

The New Drobo S – Klicka för version i full storlek

Vi frågade Dr varför det fortfarande inte finns någon inbyggd Ethernet-port. De säger att den här enheten fortfarande är kompatibel med Droboshare men att när Ethernet introduceras innebär dess overhead en allvarlig minskning av hastigheten, de säger faktiskt att de skulle bli förvånade om någon kommer att använda Droboshare med ‘S’ som den kommer att förneka sin helt avskaffande förbättrad prestanda.

S ger också funktionen Dual Drive Redundancy i RackMount -modellerna så att du kan återhämta dig från två fysiska enheter. Dubbelläge kan enkelt aktiveras (eller inaktiveras) med ett klick från instrumentpanelen. Den extra bukten i denna hölje möjliggör 5 skivor för ett aktuellt maximum av 10 terabyte (7,3 ton skyddade).

Och nu kickaren. På nästan 600 £ är Drobo S dubbelt priset på den klassiska 4-bay-enheten (och ungefär samma pris som hela vår DIY 8-Bay Home Server). Dr påpekar att priset på den grundläggande inneslutningen har sjunkit avsevärt på grund av att lanseringen, trots det, är det en stor premie för S över den konventionella modellen.

Den nya DroBoelite – När den släpptes hade Drobopro viss kritik utjämnad vid dess genomförande av ISCSI. Pro kan endast anslutas till en enda värd över sin ensamma ISCSI Ethernet -port. Den nya Droboelite syftar till att åtgärda det genom att stödja flera värdar. Med tillägget av sitt stöd för “Lun Affinity” har lådan nu också 2 Gigabit Ethernet -portar – som kan anslutas direkt till en Ethernet -switch.

DR -rapporten att eliten är upp till 50% snabbare än PRO med överföringsgraden på upp till 175 megabyte per sekund jämfört med högst 110 megabyte per sekund från proffs (se graf nedan). FW800 -gränssnittet har tappats från eliten och även om det fortfarande finns en USB -port är detta nu för “hantering”. 3U -monteringssatsen är ett extra extra (strömbrytaren är fortfarande på baksidan av enheten vilket gör det lite opraktiskt i ett 19 ”rack). Intressant att Dr säger att 70/30 förspänning mot Apple Mac -ägandet av deras 4 Bay -enhet är praktiskt taget precis motsatsen till Rackmount -produkten – dess förspänning är 70/30 till förmån för Windows -användare.

Eliten är mycket mer än dubbelt priset på proffsen till över 2500 £. Med en fullständig uppsättning 2TB -enheter borde en maxad ut 16TB -elit kosta cirka 4 000 pund. På denna marknad jämförs emellertid gynnsamt med Enterprise Sans från HP och Dell som kan kosta cirka 6 000 pund för eventuellt endast 2TB.

Klicka för version i full storlek

Om det finns en ny medelmarknad som utvecklas mellan en fullblåst företag och konsumentnivåer (och DR: s tidiga framgång i detta utrymme borde innebära att det finns), kan datarobotik ha detta för sig själva under överskådlig framtid.

Behovet av hastighet – vi bad DR om några hårda siffror på hastigheterna för varje enhet. De skickade oss data från sina egna interna tester med olika riktmärken (inklusive Kona, Blackmagic och Iometer). Vi har publicerat ‘från – till’ läshastighetsdata som de skickade oss nedan och planerade också i genomsnitt båda värdena för varje gränssnitt på varje enhet också för jämförelse. Många intressanta är möjligen det faktum att ESATA -porten på Drobo S är praktiskt taget lika snabb som ISCSI -gränssnittet på Drobopro.

[D] Drobo
[Ds] drobo s
[DP] Drobopro
[De] Droboelite

USB 2.0
20 till 30 MB/s
20 till 30 MB/s
25 till 32 MB/s

FW800
32 till 49 MB/s
35 till 62 MB/s
35 till 65 MB/s

esata
70 till 90 MB/s

iscsi


65 till 110 MB/s
100 till 175 MB/s

Läsarnas frågor – medan vi pratade med Jim tog viMöjligheten att ställa honom några av våra läsares frågor (mottagna från twitter.com/ottomate forum och e -postlista).

Full Linux -stöd? – Kommer Linux -stöd från beta när som helst snart? Jim berättade för oss att cirka 10% av Drobo -ägarna använder Linux och att officiellt stöd för operativsystemet kommer i “början av 2010”. Det kommer att inkludera support för minst två serverdistros plus två klienter – förmodligen Ubuntu och A.N.OTHER? Eftersom Linux Support lämnar Beta -status kommer Dr också att släppa en officiell Drobo -instrumentpanel för det för första gången.

Windows Home Server? – Vissa läsare undrade om det finns några planer för en DROBO som är mycket mer lämpad för Windows Home Server -användning. Jim påpekade att dagens tillkännagivande av Drobo med sin snabba ESATA -port gör det till en optimal inneslutning för WHS -användare att hänga av sina servrar.

Bärbara produkter? – Det finns för närvarande inga planer för en mindre mobilhölje från DR.

Nätverksreplikation? – En användare frågade oss om han kunde ha 2 Drobos på ett LAN som replikerar varandra automatiskt (utan behov av en PC, RSYNC etc). Jim hade hört liknande förfrågningar tidigare och sa att Dr alltid lyssnade på användare och skulle överväga deras förfrågningar när de planerade nya funktioner.

Snabbare ombyggnader? – Några planer för att påskynda ombyggnadsförfarandet? Jim påpekar att Drobos Proprietary Technology innebär att systemet är tillräckligt smart (till skillnad från RAID) för att inte bygga om tomt skivutrymme utan endast utrymme med data. Han berättar också för oss att det finns ständiga förbättringar av systemet och användare borde alltid se till att de har den senaste firmware för att utnyttja prestandan.

Tystare fans? – En gammal kastanj den här, men vissa användare frågar oss fortfarande om överdrivet fläktbrus. Dr känner att detta har fixats men vissa användare av tidigare Drobos kan ha bullriga enheter. Som ovan borde ha den senaste firmware att hjälpa många användare här också.

Licenser obehandlade? – Har Dr betraktat licensiering av sin obearbetade teknik till tredje parter? – Även om detta verkligen tycktes vara något som Dr har pratat om internt, säger Jim att det är osannolikt att hända när som helst snart. Påverkan som DR har jämfört med både hårdvaran och programvaran innebär att de har ensam kontroll över varumärket och dess trovärdighet för datasäkerhet. Om du vill ha den distinkta användarvänligheten och sinnesfriden som en Drobo tillhandahåller, måste du köpa en datarobotikprodukt under överskådlig framtid.

Drobo.com: Drobo @ Amazon.co.uk: Drobo @ Amazon.com: Vår omfattande Drobo / Droboshare -recension

Dela detta:
Facebook
Twitter
Reddit
Linkedin
Pinterest
E-post
Mer

Whatsapp
Skriva ut

Skype
Tumblr

Telegram
Ficka

Leave a Reply

Your email address will not be published.