Även om Thomas Pheasants hanterar inte omedelbart är igenkännande, är hans möbler och interiörer många definitivt. Washington, D.C., infödda är en del av en stabil designers som inkluderar Barbara Barry såväl som Thomas O’Brien, vars arbete representerar möbleras scen haute couture. Förutom inom den gruppen skiljer sig fasan för sin förmåga att producera en look som är när arkitektoniskt jordad såväl som traditionell, men ändå samtida.

“Massor av andra designers slår av Thomas Pheasant eftersom hans arbete är så traditionellt och elegant”, säger David Beaton, ägare av Studio B i Toronto, där Pheasants samlingar för Baker och McGuire båda är toppsäljare. ”Han är en purist som aldrig offrar stilkvalitet. Den i form såväl som ytan [av hans bitar] är båda bara otroliga, ”fortsätter Beaton.

Oavsett om fasan utvecklar ett utrymme eller ett möbel, har hans metod (eller hans “ordförråd” inte som han ringer det) inte förändrats på över 30 år. En enorm del av det är att inkludera det förflutna i hans mönster.

“Jag har en fantastisk respekt för livslängd, men med en samtida känslighet,” säger han och diskuterar exakt hur rutinmässiga ungdomsutflykter till National Gallery of Art såväl som Smithsonian påverkade sitt arbete.

Förutom sina inomhuslinjer för Baker såväl som McGuire, skapar fasan också en rad anpassade, handgjorda, numrerade möbler, liksom många nyligen, en extern kollektion som integrerar vävda material för McGuire. “För den yttre samlingen tog vi ordförrådet för inomhussamlingen och gjorde det lite smalare och lättare,” säger han. ”Jag vill att folk ska erkänna mig i mitt arbete. Jag vill att utvecklingen ska vara tydlig. ”

Trots detta är fasan försiktig med att skapa utrymmen som får hans kunder att känna sig hemma. ”Min funktion är att producera interiörer som mina klienter länkar till såväl som reagerar på positivt. Att göra underbara områden är enkelt. Att göra personliga interiörer – det är en annan sak. ”

House & Home: Vad tycker du om många om ditt hem?

Thomas Pheasant: Det är ett klassiskt omfattande hem i centrum av Washington, liksom det har en enorm trädgård och pool. När jag först såg det blev jag så tagen av möjligheterna till vad jag kan avsluta med det. Det tog cirka 18 månader att renovera.

H&H: Hur är området?

TP: Det är en kombination av unika bitar som jag utvecklade för huset, några som jag fick från andra designers samt några större bitar från min nya Baker -kollektion. Det finns också ett fantastiskt köksområde med uppvärmda golv.

H&H: Vad sägs om din plats i Paris?

TP: Huset ligger i en underbar byggnad från 1600-talet på vänsterbanken. Det är ett fantastiskt exempel på exakt hur jag försöker överbrygga det förflutna med nutiden. Hälften av det var arkitektoniskt intakt; Hälften hade rivits upp under åren. Jag blev i huvudsak av med de samtida aspekterna och tillbringade mycket tid på att sätta tillbaka historiska lister. Nu är interiören kopplad till byggnadens historiska känslighet. Men jag använde en bisque-vit färg för att hålla den fräsch, samt utvecklade alla möbler så att de är extremt samtida.

H&H: Förklara din stil.

TP: Contemporary Classicism tillfredsställer avslappnad elegans.

H&H: Samlar du något?

TP: Jag har en fascination för klockor och har samlat ett antal underbara bitar under åren. Jag tror att det är kombinationen av ett enkelt ansikte, romerska siffror och en neoklassisk situation som jag inte kan motstå. Jag känner exakt samma metod för klockor. Jag har kontakter med de allra bästa återförsäljarna i många städer, men det håller mig inte borta från loppmarknaderna.

H&H: Var upptäcker du inspiration?

TP: Jag kan upptäcka något inspirerande praktiskt taget var som helst. Nyligen har jag varit i Los Angeles, New York, Las Vegas samt Caracas. Varje stad tillhandahåller något till dig om du är tillgänglig för det. Det är fascinerande att se exakt hur geografiska platser mögel och påverka livsstilar.

H&H: Vem beundrar ni många?

TP: Jag beundrar människor som är tro mot sig själva och inte svänger kontinuerligt av andra eller trender; Formgivare som har etablerat sitt eget ordförråd över tid samt utvecklat sitt arbete till igenkännliga skapelser. Det är svårt att inte svängas av externa krafter. Det handlar inte om att bestämma med någons stil, men respektera deras styrka.

H&H: Vilka är dina finaste utsmyckningsförslag för små utrymmen?

TP: Börja alltid med konst. Försök att hålla fast vid en enkel kombination så att det finns flöde från utrymme till rum. Var en bra redaktör och bara köpa saker du verkligen älskar. Vi är enorma konsumenter i Nordamerika. Det är en väsentlig skillnad mellan oss såväl som européerna. Jag berättar för mina klienter.

H&H: Vad är den allra bästa gåvan du någonsin har fått?

TP: Min mamma gjorde mig till en bok med hushållsbilder som gick tillbaka till 1800 -talet. Hon organiserade dem kronologiskt vidH -anteckningar för varje bild som leder lika mycket som min födelse. Det är inte något jag någonsin kan köpa eller ersätta.

Leave a Reply

Your email address will not be published.