Är du bekant med rörelsen “långsam varor”? Under de senaste åren har designbutiker, inklusive H & H-favoriter som Old Faithful Shop, MJölk och Bookhou (för att bara nämna några!), Allt som är pålitligt och utvecklat till sista är coolt igen.

Det finns gott om hantverkare, keramiker, konstnärer, träbearbetare och mycket mer där ute, som tappar ut vackra dekorativa varor, liten sats efter liten sats. Här är några av de mest kreativa tillverkarna idealiska nu, och de unika föremål som de producerar som borde ha en plats i våra hem.

Även om hon för närvarande tar en sabbat från träbearbetning, är Brooklyn-baserade Ariele Alaskos tidigare arbete fortfarande till salu och värt att plocka upp. Hennes försiktigt handskurna redskap och vägghängningar är ganska spektakulära och skulle göra den bästa värdinna gåva.

Fotograf: Ariele Alasko Instagram

Källa: Ariele Alasko

Toronto’s Coolican & Company är en H & H -favorit och är en hemodlad mästare för Slow Goods -rörelsen. Det lilla företaget är specialiserat på små batchmöbler och är stolta över att producera kvalitetsbitar som görs för att hålla. De har producerat lampor, stolar, bänkar och dekorativa föremål, men ord till de kloka – om du ser något du gillar, få det! Det kommer att sälja ut!

Fotograf: Coolican & Company Instagram

Källa: Coolican & Company

Produkter: Palmerston -pall (vänster), $ 490, Edwin -stol i White Oak (Center), $ 845, Madison ordförande (höger), $ 1100

Här är ett skott av deras Toronto -workshop.

Fotograf: Coolican & Company Instagram

Källa: Coolican & Company

Heather Braun Dahl är den Vancouver-baserade keramikern och målaren bakom Dahlhaus, vilket ger det bästa av västkusten-underbara mönster, jordnära paletter och organiska material-till världen i stort. Hon har samarbetat med Anthropologie, Nordström och West Elm, så du vet att hon gör något rätt.

Fotograf: Dahlhaus

Källa: Dahlhaus

Produkter: Tall Bouey Vase i porslin, $ 110

En annan kanadensisk talang är Alec Sutherland, grundare av Haut Beau, ett platt vävt mattföretag. En av våra favoritbitar är en skräddarsydd design som heter Island (visas här), inspirerad av utsikten över Lake Ontario från Toronto Islands. Det bästa botemedlet för de till synes oändliga grå vinterdagarna!

Fotograf: Haut Beau

Källa: Haut Beau

Produkter: Island Rug

Helen Levi har blivit något av en Instagram -kändis (119k+ följare) och av goda skäl. Hon är känd för sina grundläggande men konstnärliga användningar av färg och organiska former och har skapat något av en kult som följde (hon var till och med i Vogue september 2015 -numret!) Och är en bona fide keramikstjärna.

Fotograf: Helen Levi Instagram

Källa: Helen Levi

Mer av Helens underbara keramik!

Fotograf: Helen Levi

Källa: Helen Levi

Efter att ha bidragit till olika publikationer som Venerable Lucky Peach och The Walrus, samt att vara en H&H-alun, är Justines illustrationer, tillgängliga på mönsterandPortraits.com, väl älskade och omedelbart igenkännliga. Efter att ha tillbringat mycket tid i Japan – kommer hon att flytta dit från Toronto i sommar – återspeglar hennes olika bitar världen runt henne. För matgäster och de som drabbats av vandrare, hennes de deTecken är ett måste.

Fotograf: Justine Wong

Källa: Mönster och porträtt

Produkter: Kamakura Bread Truck – Originalmålning, ca. 514 $

Täcken blir chic igen tack vare hantverkare som Louise Grey’s Alexandra Gray Bennett och Jocelin Johnson som ger standardhantverket en ny snurr. Med moderna minimalistiska mönster är täcken sofistikerade och skulle titta hemma i ett minimalistiskt utrymme.

Källa: Louise Gray

Produkter: Queen Quilt nr 2, 575 $

Meg Callahan, en Rhode Island School of Design Grad och en av Forbes Magazines 30 under 30, skapar några fantastiska lapptäcke. Med utgångspunkt i den starka andan i hennes hemstat Oklahoma skulle hennes djärva mönster se lika bra draperade på en säng när de hängde på en vägg. Vad finns att inte älska?

Fotograf: Meg Callahan

Källa: M. Callahan

Produkter: Chama Quilt, pris på begäran.

Här är en annan vacker täcke från Meg Callahan.

Fotograf: Meg Callahan

Källa: M. Callahan

Produkter: Osanna Quilt, pris på begäran.

Paul Loebachs sensationella mat- och kolfiber matbord inspirerades av den dubbla helixstrukturen som upptäcktes av James Watson. Namnet på tabellen är passande, Watson. Paul är en möbler och produktdesigner som arbetar i New York City och Berlin, två hotbeds av modern kultur, men använder träbearbetningsfärdigheter som överlämnats genom generationerna i hans familj. En bästa blandning av nya och gamla.

Källa: Paul Loebach

Produkter: Watson Table.

Alexander Devol är mannen bakom Wood & Woven, en brittisk träbearbetning. Standoutstycken inkluderar en satinfinish Cherry Cutting Board dappad med ljus och ovanliga djupa blåfärgade skålar. Hans bitar är garanterade att uttala sig.

Fotograf: Wood & Woven Instagram

Källa: Trä & vävd

Här är samma stora skål som visas i föregående bild för skala. Wow!

Fotograf: Wood & Woven Instagram

Källa: Trä & vävd

Leave a Reply

Your email address will not be published.