Q. Jag bygger ett nytt hem såväl som jag känner mig överväldigad av att behöva välja färger, plattor, nya möbler, etc. Jag är rädd för att göra hemmet Se hackig med brist på flöde från ett utrymme till nästa. Vart ska jag börja? Jag vill inte ha färger såväl som en stil som kommer att se ut daterad innan jag bygger mitt hus. Jag skulle vilja ha ett elegant dock praktiskt hem.

– S.N., Surrey, BC

A. Att välja varje detalj för ditt hus är skrämmande. Men med lite forskningsstudie om vad som finns tillgängligt samt att bestämma vilken stil du naturligtvis tvingas mot, kan du snabbt begränsa de många alternativen. Först samla en bunt med nuvarande utsmyckning såväl som tidskrifter med inredning samt rippa ut eller flaggsidor i hemmen, möbler och färger som du älskar. När du har gått med den här processen bör du ha ett bra begrepp om din smak i husdesign: Gillar du ett modernt, rustikt eller modernt utseende? Vad sägs om traditionella, minimalistiska eller eklektiska? Att sätta ihop ett bindemedel av alla dina favoritbilder med anteckningar samt listor över detaljhandelsresurser hjälper dig att hålla dig organiserad genom att samla alla dina koncept på ett ställe.

När du har bestämt vilken stil du gillar, börja tro på färger. Välj tre färger för ditt hus samt använda tricket 60/30/10: din basfärg täcker 60% av ett utrymme (väggarna), en sekundär färg räknas för 30% (klädsel eller golv) samt en tredje färg representerar 10% (accenter som kastkuddar). Denna teknik hjälper till att producera ett utrymme som är behagligt för ögat genom att dyka upp jordat. De flesta målarföretag erbjuder exempel på kort som visar tre eller fyra färgchips som fungerar bra tillsammans vilket gör att du väljer en färgplan enklare än någonsin. Använd din valda färgkombination i olika mättnadsnivåer i hela huset och se till att ha en svart i varje rum också – det hjälper till att förankra ett utrymme. Eftersom du är orolig för att ditt hus visas daterat på några år, förhindrar du starka eller snygga färger för väggar eller möbler samt stanna med neutrala istället och använder färger med en spark för tillbehör.

Var noga med att planera dina utrymmen på papper och leka med möbelplacering innan du köper (det finns också utmärkta program för programvara för programvara nu som gör att du snabbt kan göra detta på datorn). Planera ditt husutrymme efter utrymme och ta dig tid. De flesta möbelbutiker erbjuder nu onlinekataloger som visar priser såväl som storlekar, vilket gör fönsterköp från huset till en bris; Innan du går ut till butikerna kan du välja några stycken som i form till din budgetplan såväl som de utrymmen du har i åtanke för dem.

Om du fortfarande känner dig överväldigad – liksom särskilt eftersom du bygger ett nytt hus – tänk på att anställa en expertinredningsarkitekt för att hjälpa dig med den här processen. En designer kan vägleda dig när du bestämmer dina smaker såväl som livskrav såväl som kommer att arbeta för att producera ett sammanhängande utseende såväl som flöde i ditt hem, vilket gör det verkligen praktiskt såväl som effektivt. En designer kommer att erbjuda förslag på färdigställda (som golv såväl som väggbeläggningar), fixturer (belysning, VVS och apparater), möbler och förvaring. De bör på samma sätt ha utmärkta detaljhandelsresurser (och är tillgängliga för handels bara) till hands och kan hjälpa dig att upptäcka vad du kräver snabbt. En designer kan spara pengar på lång sikt genom att vägleda dig med processen att producera ett underbart område att njuta av under många år framöver.

Leave a Reply

Your email address will not be published.