Här är lite inuti skopa på berättelsen “Know the Ropes”, producerade av Joel Bray från vårt nummer 2012. Mycket av historien (utom för sidan 143) sköts på plats i mitt hus i Tweed, Ontario och våra bakre trappor spelar en viktig roll.

När fastighetsmäklaren först visade oss huset, var de bakre trapporna en funktion som jag föll för direkt. Jag har alltid tänkt att det var något roligt och hemligt om bakre trappor. När det var dags att renovera köket för flera år sedan, fattade jag ett beslut att ge bakre trappan också en liten makeover. Tillsammans med att rippa upp mattan och måla trästrapporna i Farrow & Ball Floor Paint i Pointing (2003), fattade jag ett beslut att lägga till repet. Jag fick alla leveranser i en marin leveransbutik, Genco Marine i Toronto och tog min fars hjälp med installationen. Han är en tidigare marinreservist som faktiskt “känner till repen” när det gäller knutar och skarvning. Här är lite mer om hur vi skapade repskenan.

Så här ser repskenan utifrån i köket. (Det är min franska bulldogg som Lulu ligger på trappan och väntade på att jag skulle få en godbit ur behandlingsburkarna i skafferiet.)

Här är en närbild av slingan längst ner på trappan. Min pappa använde en teknik som kallas 3-strängen tuck-skarv, som involverar delvis avslöja repet och sedan väva tillbaka det i sig själv. Du kan hitta steg-för-steg-instruktioner på MACHOVEC-webbplatsen här.

Skivan lindas sedan i jute garn, en teknik som kallas “piskning”.

Längst upp och botten av trappan – och varje mätare eller så längs skenan – hålls repet på plats med väggfästen och bojor. Jag valde bojor precis tillräckligt stora för att repet skulle passa igenom så att det inte skulle glida igenom när jag grep. Jag använde fjärilsförankringar i väggen för att hålla alla konsoler säkert.

Överst på trappan slutar repet i en spole. Jag gjorde det bara för att jag tyckte att det såg bra ut, men det är faktiskt en nautisk teknik som kallas ”förfalskning”. För att förfalska ett rep, lägg det ner i enskilda spolar (var och en kallas en falsk) så att repet kommer att upptäckas jämnt och rent utan att fouling (eller kinking). Slutet på repet, kallad “Bitter End”, är insvept i mycket mer piskning så att det inte kommer att lossna.

Så varför inte prova själv? Eller få till och med mycket fler idéer för repprojekt inom vårt TV -segment online.

Fotokrediter: 1. House & Home May 2012 Utgåva, fotografering av Angus Fergusson2. Donna Griffith3-6. Margot Austin

Leave a Reply

Your email address will not be published.