Vid förra veckans utställningsevenemang kunde vi se resultaten av denna utmaning: fyra regionala konstnärer var tvungna att upptäcka nya metoder för att arbeta med såväl som IKEA -produkter.

Modedesignern David Dixon använde sina plaggstilfärdigheter för att producera en ganska samling av kvinnors kläder med hjälp av meter material som verksamheten säljer. (Klänningen till vänster är en stil som han menar att använda i våren 2012. Denna version är gjord med Kajsastina -tyget, till $ 6 per meter.) “Människor använder vanligtvis sitt material för att göra kuddskydd samt påsar,” han säger. David debatterade mellan två färger -scheman – Brights och Bolds eller Neutrals. ”Jag valde att välja neutrala eftersom det är mycket mer jag. Det är mjukare. ”

För att screena välja bitar valde han ett rymligt omklädningsrum, med ett stort område med garderobsutrymme. De prisvärda Varmluft -nyanserna gav en varm glöd när de packades fast i taket. Ett shag-matta, tillbehörsbord såväl som renfodrade stolar i koordinerande färger kompletterade designen. Varje garderobsdörr innehöll ett motiverande meddelande på den övre glasfönstret, liksom inuti varje dörr var hängare med mycket mer inspirerande tankar som hänger från byxklippen. “Det handlar om entusiasm såväl som att vara den du är, liksom vad som verkligen ligger bakom dörren”, diskuterar David.

Inspirerad av Giorgio Morandi, den sena italienska stillebenmålaren, producerade den professionella fotografen George Whiteside vinjetter med IKEA-produkter. Många grupperas efter färg-“Jag är den monokromatiska typen, för det mesta”-liksom det finns små variationer inom varje. “Jag gillade formerna, eftersom föremålen är extremt skulpturella och inte väldigt igenkännliga [en gång grupperade],” säger han. “Det tar dig bort från objektens faktiska funktion.”

Efter att ha tagit bilder på 200 variationer skannade han en vattenskadad anteckningsbok samt använde de olika skanningarna för att rama in bilderna. De rundade anteckningsbokhörnen var väl lämpade för de rundade kanterna på Ödby-ramarna. Prata om ett DIY -konstprojekt!

När det gäller konstnären Bruno Billio producerade han en distinkt skulptur med IKEA-stolar, liksom Thrush Holmes, en konstnär såväl som målare, sammansatt ett färgstark hus som innehöll ord etsade i renfodrade möbler. Som David säger: “Displayen är här för att påverka människor att tro utanför rutan.”

Har du någonsin tagit en hemobjekt och gav det ett nytt syfte? berätta för oss om det!

Dessutom, se andra innovativa interiörer med IKEA -möbler samt tillbehör.

Fotokrediter: Seema Persaud

Leave a Reply

Your email address will not be published.